Centrifugalni ventilator

CENTRIFUGALNI VENTILATORI visokog učinka izvedeni su sa unazad zakrivljenim lopaticama. Odlikuju se visokim stepenom korisnog dejstva, pri relativno niskom nivou buke i stabilnom krivom karakteristika u širokom podrucju kapaciteta.

KONSTRUKTIVNE KARAKTERISTIKE

Centrifugalni ventilatori tipa 31.000, 32.000, 36.000, 41.000 i 42.000 izvedeni su kao varijante jedinstvene familije ventilatora visokog učinka, za teže uslove rada. Karakteriše ih zajedničko spiralno kućište,a razlikuju se u radnim kolima koja su konstruisana za druge oblasti pritisaka, i za druga područja specifičnih brojeva obrtaja. Prirubnice na potisu i usisu su izvedene prema važećem standardu za prirubnice za ventilaciona postrojenja.

Spiralno kućište ventilatora izrađeno je od čeličnog lima, ukrućeno ojačanjima od čelilčnih profila i zavareno na nosećem postolju.

Ventilaciono kolo izrađeno je od kvalitetnog čeličnog lima, dinamički balansirano čime je postignuta sigurnost rada i pri većim obimnim brzinama.

OPREMA

Po specijalnoj narudzbini isporucuju se : zajednicko postolje ventilatora I elektromotora, zastitnik kaiseva, amortizeri, elasticne veze na potisu I usisu, kontra prirubnice I svi rezervni delovi.

SPECIJALNI VENTILATORI

Za pracenje tehnologije u procesnoj I hemijskoj industriji koriste se ventilatori koji svojom konstrukcijom mogu da rade u eksplozivnim sredinama I u sredinama visokih temperatura. Za takve potrebe proizvode se ventilatori u “S” izvedbi I ventilatori za rad na temperaturama do 7000C.